Svensk popmusik på musikfesten

Har du tråkigt och vill piffa upp tillvaron kan det vara en god idé att besöka partykungen.se för att se vad de har att erbjuda. Deras ledord är nämligen “Fight Boredom” (bekämpa tristess) och det syns verkligen på deras utbud. Här kan du shoppa allt från roliga prylar, festartiklar, bartillbehör och maskeradprylar till saker inför olika temafester, till exempel en musikfest. Dessutom finns det godis och läsk. Partykungen.se startade sin verksamhet 2009 och idag är de även verksamma i Danmark, Finland och Norge.

Känd popmusik från Sverige – artister som satte Sverige på kartan

Om du planerar en musikfest med prylar från partykungen.se kan det vara svensk popmusik som toppar spellistan. Tack vare ABBA:s framgångar under 1970- och 1980-talet samt Roxette i slutet av nämnd tidsperiod har svensk popmusik blivit populär i hela världen. Endast musik från USA och Storbritannien säljs mer än den från Sverige utifrån ett internationellt perspektiv. Förutom ABBA och Roxette kan det vara värt att nämna Harpo med sin världshit Moviestar (1975) samt Björn Skifs och Blue Swede som låg etta på den amerikanska singellistan år 1974 med Hooked on a Feeling. Andra som uppnått internationell framgång inom genren är Robyn och Ace of Base (1990-talet).

Att ABBA numera har satt upp en digital konsert i London, ABBA Voyage, med avatarer har nog inte undgått någon. Succén har inte låtit vänta på sig. Sedan premiären i maj 2022 har fler än en miljon människor sett showen. Att sprida glädje kan göras på många olika sätt, men ett av dem är att bjuda in till en temafest med musik i fokus. Hos partykungen.se kan du finna allt som behövs för en lyckad musikfest. Varför inte satsa på en karaokemaskin? Den levereras med både discoljus, mikrofoner och högtalare. Efter skönsången kan ni kora en vinnare som får en musik- eller mikrofonpokal. Bordet kan dukas med papperstallrikar som är notprydda, alternativt med spegelbollstallrikar, och här finns också servetter med samma tema.