Michael Jackson

När det kommer till världsstjärnor inom genren pop finns det riktigt många att välja mellan. Det är en bred genre med många olika sound. Det finns dock några artister som är mer superstjärnor än andra och Michael Jackson kan verkligen räknas till en av dem.

Trots att han har gått bort kan man fortfarande läsa om Michael Jackson och hans musik i såväl utländska tidningar som i svenska tidningar, bland annat SVD brukar skriva recensioner. Michael Jackson har helt enkelt nått en odödlig stjärnstatus och kommer alltid att räknas som en av de största inom popen. Just därför har han fått det välförtjänta smeknamnet The King of Pop, alltså kungen av pop.

Michael Jackson föddes år 1958 och rönte enorma framgångar under alla de fyra årtionden som han var aktiv inom musikbranschen. Till en början bildade han bandet The Jackson 5 med sina bröder. Några år senare påbörjade han sin solokarriär och började rada upp listettor efter listettor.

Michael Jackson hade såväl rösten som utstrålningen för att bli en superstjärna. Dessutom hade han riktigt duktiga låtskrivare. Hans album Thriller som släpptes 1982 är det mest sålda albumet genom alla tider. Allt som allt sålde Jackson cirka 750 miljoner album och singlar, vilket är en ofantligt hög siffra.

Några av de mest kända låtarna som Michael Jackson gett ut är They Don’t Care About Us, Beat It, Man In The Mirror, Black Or White, The Way You Make Me Feel och Your Are Not Alone.

Något som hjälpte Michael Jackson att bli känd är hans innovativa musikvideos. Musikvideos var det nya, och perfekta, sättet att synas på när Jackson startade sin karriär. Han blev därmed känd för såväl sina videos som sin musik, dessutom var han riktigt duktig på att dansa. Ett av Michael Jacksons kännetecken är danssteget moonwalk som han ofta använde sig av.

Michael Jackson blev invald inte en, utan hela två gånger i Rock and Roll Hall of Fame. En gång som soloartist och en gång med gruppen The Jackson 5. Det visar på vilket stort avtryck han har gjort på den internationella popscenen.

Michael Jackson hann göra tre soloturnéer under sin karriär och alla gick de världen runt. Han gjorde dessutom ett flertal turnéer som barn tillsammans med The Jackson 5.