The Beatles

Om det är något band som svenskar älskar att lyssna på så är det The Beatles. Som ett av världens största rockband i sin tid rönte de enorma framgångar och deras låtar spelas än i dag på radion världen över. Denna brittiska rockgrupp var aktiv under 60-talet och den musik de producerade var oerhört populär.

The Beatles har sålt över 1,3 miljarder skivor och det var bandets egna medlemmar som skrev de flesta av låtarna. The Beatles bestod av John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr.

The Beatles producerade bland annat musik inom genrerna rock, rock n’ roll och britpop. De turnerade runt om i världen under sina tio år som aktiva och släppte mängder av album.

Några av de mest kända låtarna är Love Me Do, Strawberry Fields Forever, I Want To Hold Your Hand, Yellow Submarine, Penny Lane och Ticket to Ride.

Alla generationer lyssnar på The Beatles och deras musik som aldrig blir omodern. Många har fått upp intresset för musiken genom sina mor- och farföräldrar som lyssnade på The Beatles när de var unga. The Beatles kommer helt enkelt alltid att ha en självklar plats i musikhistorien.