Elvis Presley – The King of Rock

Kungen av Rock, Elvis Presley hade sin absoluta storhetstid under rock n’ rollens första år. Det var han som hjälpte till att skapa ett av de mest klassiska sound för just denna musikgenre. Presley är dock inte glömd. Trots att det gått många år sedan han började spela sin musik är Presleys låtar fortfarande älskade och spelas ofta på radio. Musiken älskas över generationer och de flesta har någon gång hört en av alla de låtar som producerats.

Låtlistan sträcker sig lång

Elvis Presley föddes i den amerikanska staden Memphis i Tennessee. Med över 1 miljard sålda skivor världen över finns hans musik för all framtid inskriven i musikens historieböcker. Presley blev direkt invald i Rock and Roll Hall of Fame och räknas som en av tidernas bästa sångare.

Några av de låtar som gjort Presley känd är That’s All Right, In the Ghetto, Suspicious Minds, Always On My Mind och Blue Suede Shoes. Hans låtlista är dock så pass lång att den skulle behöva en alldeles egen artikel.

Från gospel till superstjärna

Som ung sjöng Presley i gospelkör och fick gitarrlektioner. Hans första skiva, med endast två letar, spelades in 1953 och året efter kom den nästföljande. Det var under 1954 som Presley började bli känd i sydstaterna och 1955 bytte han skivbolag för en ofantligt stor summa pengar. En av hans första låtar var That’s All Right och Heartbreak Hotel var en annan tidig låt.

Förutom musik skådespelade Elvis Presley även i ett flertal filmer, bland annat Blue Hawaii och Hawaiian Style. Presley gav tusentals konserter och gjorde många turnéer och var bland annat känd för sina utstickande scenkostymer.