Madonna

Madonna är en av popvärldens absolut största artister och har så varit under flera årtionden. Denna amerikanska sångerska är känd för sina provokativa scenframträdanden och för att tänja på gränserna när det kommer till sina låttexter. Den Madonna som började sjunga på 80-talet är en annan Madonna än vad som syns idag. Hon är nämligen känd för att förnya såväl sin image som sin musik.

Medan Elvis Presley är känd som kungen av rock och Michael Jackson som kungen av pop så går Madonna istället under epitetet drottningen av pop. Ett urval av de låtar som gjort Madonna känd är Lucky Star, Papa Don’t Preach, Like A Prayer, Vogue och Hung Up. Hon har valts in i Rock and Roll Hall of Fame och vunnit ett flertal priser för sin musik.

Madonna började sin karriär i början av 80-talet och den drog igång på riktigt 1983 när hon släppte sitt debutalbum. Världsstjärna blev hon redan året efter med hjälp av låten Like a Virgin.

Något som hjälpte Madonna att snabbt nå en stor publik och bli känd var att hon utnyttjade det relativt nya fenomenet med musikvideos. Hon har även spelat in riktiga filmer under sin karriär.

I Expressen och andra svenska tidningar kan du ofta läsa artiklar om Madonna. Denna superstjärna skapar ständigt nyheter om och kring såväl sitt privatliv som sitt artisteri. Kanske är det därför Madonna aldrig blir omodern. Förutom att hon ständigt släpper ny musik lyckas hon också med konstskicket att skapa ett ständigt surr omkring sig.