Rockmusik över flera generationer

Rockmusik har sitt ursprung i klassisk rock n’ roll och har funnits med under flera tiotals år. Det är inte bara du som lyssnar på rock nu. Rockmusik lyssnade även dina morföräldrar på. Genom att ständigt förnyas och hänga med i musikens trender och svängningar har rocken aldrig blivit omodern. Tvärtom är rockmusik precis lika aktuell nu som den var när den först kom. En musikstil som har genomlevt flera generationer har dessutom alla möjligheter att finnas och vara populär även när dina barnbarn växer upp. Rocken är helt enkelt här för att stanna för alltid.

Elvis Presley levererade rock n’ roll till bilar

Rocken har alltså sina rötter i rock n’ roll. Denna musikgenre i sin tur kan härledas ända till 40- och 50-talet då den spelades i diverse bilfordon. Rock n’ roll betyder gunga och rulla och många menar att namnet syftar på de rörelser som uppstod vid möten mellan ett kärlekspar i en bil.

Vid den här tiden var det Elvis Presley som var kungen av rockmusik, du har säkert hört hans populära låtar. Jailhouse Rock, Heartbreak Hotel och Can’t Help Falling In Love spelades ofta och det var säkerligen just denna musik dina morföräldrar lyssnade på under rock n’ rollens era.

Andra pionjärer som skapade rock n’ rollmusik under denna era var Chuck Berry, Johnny Cash, Eddie Cochran och Buddy Holly.

Den musik som vi idag kallar för rock började bildas på 50-talet ur populärmusiken i USA.

Rocken utvecklas åt alla håll och kanter

Idag är rockmusik så mycket mer än vad den tidigare var. Musiken finns nämligen i en stor variation av olika genrer och stilar. Det finns allt från softa ballader till tunga beats i en enda skön blandning.

Rockmusik kan vara allt från hårdrock och heavy metal till punkrock och arenarock.

Idag är rock inte bara en musikgenre. Rock kan vara så mycket mer och omfatta allt från hur man klär sig till vilken livsstil man har. Rockmusiken sätter helt enkelt tonen för hela ens liv och allt som det omfattar. Rocken har en egen kultur för såväl mode och film som frisyrer.

Rockmusikens band håller stenhårt grepp

Idag spelas det rockmusik på alla sorters radiokanaler och det är en av de populäraste musikgenrerna. De flesta älskar att lyssna på trummor, gitarriff och elbas. Alla lyssnar på rock och ingen musikgenre sitter så stadigt på sin tron som rocken.

Något som gör rockmusiken speciell är dess förmåga att behålla samma musiker under tiotals år. Rockmusiken växer helt enkelt tillsammans med de band som representerar den. Samma band som var stora på 80- och 90-talet är precis lika stora idag. Samtidigt tillkommer det ständigt nya rockband som samsas om rockmusikens hängivna lyssnare. Det finns helt enkelt ära och utrymme för alla.